onsdag 16 september 2015

Ungsbakade rödbetor och fetaostkräm

Hösten är här och den goda skörden. Rödbetor, gulbetor, polkabetor, kålrot, morot, palsternacka ja listan kan göras hur lång som helst! Rödbetor är en goding som jag testade första gången förra året. har varit sugen en längre tid att testa något annat än inlagda rödbetor till pyttipanna. Visste det är gott men något mer måste den ju duga till. Som en skänk från ovan kom Yvonne med ett recept på "Ljuvligt goda ungsbakade rödbetor med fetaoskräm".



Det är så superlätt att göra! Skala betorna och skär i träningar. Lägg på en plåt i eller i en ungsfastform och ringla över olivolja. Baka i mitten av ugnen på 200 grader ca 20 minuter. Om bitarna är stora tar det längre tid. Till fetaostkrämen blandar du ihop turkisk yoghurt, mosad fetasost, lite saft från en citron, salt och pepper. Några exakta mått har jag inte, det är bara att smaka sig fram!

Inga kommentarer: